Surówka z białej kapusty - lekka i orzeźwiająca, rewelacyjny dodatek do każdego obiadu. Jest absolutną podstawą w naszym zestawie surówek.
Nie bez powodu prezentujemy jej przepis przed Świętami Bożego Narodzenia, jest bowiem świetnym dodatkiem do smażonej ryby!
Składniki:
- 1/4 główki białej kapusty- 1-2 szt. marchewki
- 1 mała cebulka
- pęczek koperku
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, cukier
- odrobina soku z cytryny
Kapustę drobniutko siekamy. Możemy także zetrzeć ją na tarce o dużych oczkach, bądź użyć robotu kuchennego. Posiekaną kapustę solimy i odstawiamy.
Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę i koperek drobno siekamy.
Składniki łączymy, doprawiamy pieprzem, odrobiną cukru, olejem i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz