poniedziałek, 22 grudnia 2014

Surówka z białej kapusty


Surówka z białej kapusty - lekka i orzeźwiająca, rewelacyjny dodatek do każdego obiadu. Jest absolutną podstawą w naszym zestawie surówek. 
Nie bez powodu prezentujemy jej przepis przed Świętami Bożego Narodzenia, jest bowiem świetnym dodatkiem do smażonej ryby!




Składniki:
- 1/4 główki białej kapusty
- 1-2 szt. marchewki
- 1 mała cebulka
- pęczek koperku
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, cukier 
- odrobina soku z cytryny

Kapustę drobniutko siekamy. Możemy także zetrzeć ją na tarce o dużych oczkach, bądź użyć robotu kuchennego. Posiekaną kapustę solimy i odstawiamy. 

Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę i koperek drobno siekamy. 
Składniki łączymy, doprawiamy pieprzem, odrobiną cukru, olejem i sokiem z cytryny. 

Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem do obiadu



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz