wtorek, 3 lutego 2015

Surówka coleslaw


Surówka coleslaw - smaczna, chrupiąca , bardzo łatwa w przygotowaniu. Często podawana przez nas jako dodatek do obiadu polowego.  U nas na stole gości zazwyczaj w towarzystwie młodych ziemniaczków zasmażanych i grillowanej piersi z kurczaka.



Składniki:
- 1 mała główka kapusty pekińskiej
- 1-2 szt. marchewki
- 1/2 pora
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz

Kapustę pekińską i białą część pora drobniutko siekamy.  
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez. Całość mieszamy do rozproadzenia wszystkich przypraw i odstawiamy do lodówki na około godzinę. 

Surówka coleslaw (colesław) z kapustą pekińską, marchewką i porem





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz