środa, 24 września 2014

Koreczki Tortilla – hit każdej imprezy


Koreczki tortilla – absolutny hit każdej imprezy. Zazwyczaj serwujemy je podczas przyjęć plenerowych, ale swoje uznanie znalazły także na bankietach i szkoleniach. Kolorowe mini roladki, spięte wykałaczką, zawsze prezentują się wytwornie i smakowicie. 




Składniki na ok. 30szt. koreczków:
- 5 szt. placków tortilla śr. 30cm
- sałata lodowa
- papryka czerwona
- ogórek świeży
- kilka plasterków szynki
- ser żółty starty na grubych oczkach
- majonez
- wykałaczki

Rozłożony placek smarujemy majonezem, następnie wzdłuż układamy na nim: liść sałaty lodowej, pokrojone słupki świeżej papryki i ogórka, plasterki szynki. Posypujemy startym żółtym serem i ciasno zwijamy w rulon. Tak przygotowaną tortille zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Tuż przed podaniem, tortillę kroimy na ok 2,5cm kawałki. Każdą przebijamy po środku wykałaczką i układamy w niewielkich odstępach na tacy.

Koreczki tortilla z szynką i żółtym serem i warzywami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz