Koreczki tortilla – absolutny hit
każdej imprezy. Zazwyczaj serwujemy je podczas przyjęć
plenerowych, ale swoje uznanie znalazły także na bankietach i
szkoleniach. Kolorowe mini roladki, spięte wykałaczką, zawsze
prezentują się wytwornie i smakowicie.
Składniki na ok. 30szt. koreczków:
- 5 szt. placków tortilla śr. 30cm
- sałata lodowa
- papryka czerwona
- ogórek świeży
- kilka plasterków szynki
- ser żółty starty na grubych
oczkach
- majonez
- wykałaczki
Rozłożony placek smarujemy majonezem,
następnie wzdłuż układamy na nim: liść sałaty lodowej,
pokrojone słupki świeżej papryki i ogórka, plasterki szynki.
Posypujemy startym żółtym serem i ciasno zwijamy w rulon. Tak
przygotowaną tortille zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Tuż przed podaniem, tortillę kroimy na ok 2,5cm kawałki. Każdą przebijamy po środku wykałaczką i układamy w
niewielkich odstępach na tacy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz