poniedziałek, 1 grudnia 2014

Pomysł na fantazyjne koreczki imprezowe

Koreczki - kolorowe, małokaloryczne przekąski spięte
wykałaczką, świetnie sprawdzą się na każdego rodzaju imprezie. Są idealną alternatywą dla niezdrowych chipsów. Mogą być podane również jako przystawka. Dla dzieci polecamy koreczki owocowe. Znikają w oczach! 




W doborze składników do koreczków panuje pełna dowolność a przygotowanie ich jest dziecinnie proste. Wszystkie składniki kroimy w małe cząstki i nadziewamy naprzemiennie na wykałaczkę. 
Koreczki mogą być połączeniem serów, wędlin, warzych świeżych, marynowanych a nawet owoców. 
Ciekawym dodatkiem mogą być półmiski z sosami, w których goście będą mogli zanurzać ulubione koreczki. Do owoców będzie pasował sos jogurtowy albo płynna czekolada.


Nasze propozycje:


Koreczki z serem żółtym, kabanosem i ogórkiem konserwowym
Koreczki: ser żółty, kabanos, korniszon

Koreczki z serem żółtym salami i cebulką konserwową
Koreczki: ser żółty, salami, listek pietruszki, cebulka koktailowa

Koreczki z mini mozzarellą, pomidorkiem koktailowym i bazylią
Koreczki: pomidorek koktailowy, mini mozzarella, listek bazylii

Koreczki z serem camembert i winogronem
Koreczki: ser camembert, winogorno

Koreczki z serem feta, pomidorkiem koktailowym i bazylią
Koreczki: feta, pomidorek koktailowy, listek bazylii

Owoce: winogrona, mandarynki, jabłko, kiwi, banany, ananas, truskawki
Sery: ser żółty, kulki mozzarella, feta, camembert, inne sery twarde i półtwarde pleśniowe
Wędliny: plastry salami, kabanosy, szynka konserwowa, boczek
Warzywa marynowane: pieczarki, korniszony, mini kukurydza, cebulka koktailowa, oliwki
Warzywa świeże: pomidorki koktailowe, papryka, ogórek, rzodkiewka, świeże listki bazylii
Ryby i owoce morza: krewetki, łosoś wędzony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz