wykałaczką, świetnie sprawdzą się na każdego rodzaju imprezie. Są idealną alternatywą dla niezdrowych chipsów. Mogą być podane również jako przystawka. Dla dzieci polecamy koreczki owocowe. Znikają w oczach!
W doborze składników do koreczków panuje pełna dowolność a przygotowanie ich jest dziecinnie proste. Wszystkie składniki kroimy w małe cząstki i nadziewamy naprzemiennie na wykałaczkę.
Koreczki mogą być połączeniem serów, wędlin, warzych świeżych, marynowanych a nawet owoców.
Ciekawym dodatkiem mogą być półmiski z sosami, w których goście będą mogli zanurzać ulubione koreczki. Do owoców będzie pasował sos jogurtowy albo płynna czekolada.
Nasze propozycje:
Koreczki: ser żółty, kabanos, korniszon |
Koreczki: ser żółty, salami, listek pietruszki, cebulka koktailowa |
Koreczki: pomidorek koktailowy, mini mozzarella, listek bazylii |
Koreczki: ser camembert, winogorno |
Koreczki: feta, pomidorek koktailowy, listek bazylii |
Owoce: winogrona, mandarynki, jabłko, kiwi, banany, ananas, truskawki
Sery: ser żółty, kulki mozzarella, feta, camembert, inne sery twarde i półtwarde pleśniowe
Wędliny: plastry salami, kabanosy, szynka konserwowa, boczek
Warzywa marynowane: pieczarki, korniszony, mini kukurydza, cebulka koktailowa, oliwki
Warzywa świeże: pomidorki koktailowe, papryka, ogórek, rzodkiewka, świeże listki bazylii
Ryby i owoce morza: krewetki, łosoś wędzony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz