Poniżej przedstawiamy dwie z naszych propozycji na ciekawe ułożenie wędlin, mięs i serów na półmisku.
Takie zdobienie z pewnością przyciągnie oko naszych gości.
Na półmisku bądź drewnianej desce układamy nasze wędliny i mięsa. Niektóre z nich fantazyjnie zawijamy w różnego rodzaju rulony i kieszonki, tworząc własną kompozycję. Sery kroimy w ćwiartki, plastry bądź słupki i także układamy na półmisku.
Półmisek zdobimy np. listkami sałaty lub rukoli, pomidorkami koktailowymi, czarnymi oliwkami. Do dekoracji możemy użyć także owoców. Z deską serów idealnie komponują się winogrona. Do bardziej skomplikowanych dekoracji możemy użyć wykałaczek tworząc mini koreczki.
Deska wędlin i kiełbas dojrzewających dla 6os. |
Półmisek wędlin, mięs pieczonych i serów dla 6os. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz