wtorek, 30 grudnia 2014

Półmisek wędlin, mięs pieczonych i serów

Aby nasz stół podczas przyjęcia wyglądał atrakcyjnie i efektownie warto pokusić się o niecodzienną dekorację serwowanych potraw. 
Poniżej przedstawiamy dwie z naszych propozycji na ciekawe ułożenie wędlin, mięs i serów na półmisku. 
Takie zdobienie z pewnością przyciągnie oko naszych gości. 




Na półmisku bądź drewnianej desce układamy nasze wędliny i mięsa. Niektóre z nich fantazyjnie zawijamy w różnego rodzaju rulony i kieszonki, tworząc własną kompozycję. Sery kroimy w ćwiartki, plastry bądź słupki i także układamy na półmisku.
Półmisek zdobimy np. listkami sałaty lub rukoli, pomidorkami koktailowymi, czarnymi oliwkami. Do dekoracji możemy użyć także owoców. Z deską serów idealnie komponują się winogrona. Do bardziej skomplikowanych dekoracji możemy użyć wykałaczek tworząc mini koreczki. 

Deska wędlin i kiełbas dojrzewających
Deska wędlin i kiełbas dojrzewających dla 6os. 
Półmisek wędlin, pasztetów, mięs pieczonych i serów
Półmisek wędlin, mięs pieczonych i serów dla 6os. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz