Składniki:
- 2 duże filety z kurczaka
- 1 duża cebula
- ok. 6 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 główki sałaty lodowej
- przyprawa gyros
- ketchup (ok. 3 łyżek)
- majonez (ok. 3 łyżek)
- olej do smażenia
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros i smażymy na małej ilości oleju. Usmażonego kurczaka wsypujemy na dno szklanej misy. Na tej samej patelni dusimy pokrojoną w kostę cebulkę, po usmażeniu układamy ją w misie. Odstawiamy do wystygnięcia.
Kroimy w kostkę ogórki konserwowe, które stanowią kolejną warstwę.
Następne warstwy stanowią: ketchup, odsączona kukurydza, majonez, posiekana sałata lodowa.
Wierzch sałatki możemy dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz