wtorek, 7 października 2014

Grillowane szaszłyki drobiowe z ananasem


Szaszłyki drobiowe z ananasem to jedna z wielu naszych propozycji na grilla. Połączenie mięsa drobiowego ze słodkim ananasem i kolorową papryką to świetne urozmaicenie menu grillowego. Z dodatkiem świeżego rozmarynu nie tylko wyśmienicie smakują, ale także kapitalnie prezentują się na ruszcie. Szaszłyki znajdziecie u nas w menu na garden party.



Składniki:
- 1/2 dużego świeżego ananasa
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 duża papryka czerwona
- 1/3 szklanki oliwy
- Kilka listków świeżego rozmarynu
- Pieprz, sól + przyprawy według uznania

- Patyczki do szaszłyków


Opłukane i osuszone filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę. Kurczaka zalewamy oliwą, dodajemy roztarte listki rozmarynu, przyprawiamy według uznania. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. W międzyczasie obieramy i kroimy ananasa oraz paprykę, staramy się aby wielkość składników była podobna. Zamarynowane już mięso nabijamy na patyczki naprzemiennie z ananasem i papryką. Przygotowane szaszłyki grillujemy aż mięso będzie zarumienione.


Szaszłyki z grilla z kurczakiem ananasem i papryką czerwoną





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz